Salamander Konferencia

Salamander Konferencia
04/11

2019. április 11. 10:00 - 18:00

ELTE Egyetemi Könyvtár Nagyolvasó (1053 Budapest, Ferenciek tere 6.)

04/11

2019. április 11. 10:00 - 18:00

ELTE Egyetemi Könyvtár Nagyolvasó (1053 Budapest, Ferenciek tere 6.)


A Mika Sándor Egyesület sok szeretettel várja az érdeklődőket szakmai konferenciájára, amely a történelmi kutatás társadalmi céljáról és hasznáról szól majd.

A konferencia célja egyfajta módszertani kísérletet tenni arra, hogy a fiatal kutatók megfogalmazhassák, miért fontos és hasznos a társadalom számára a történelem kutatása, illetve hogyan lehet társadalmasítani a szakma által elért eredményeket. Az egyesület tagjai (fiatal kutatók és tanárok) a saját tématerületükről kiválasztott közérthető példákon keresztül mutatják meg a történelemtudományok hasznosságát, fontosságát a közösség identitása szempontjából, még akkor is, ha eredményeik nem mindig számszerűsíthetők és hatásuk esetleg csak a következő generációk számára mutatkozik meg a gyakorlatban. A konferencia fővédnökei Borhy László, az ELTE rektora, Sonkoly Gábor, a Bölcsészettudományi Kar dékánja és Borsodi Csaba, az ELTE BTK Történeti Intézetének vezetője.

Regisztráció (kötelező, április 9-én éjfélig)

A szervezők felhívják a tanárok figyelmét arra, hogy a rendezvényen való részvételről kérésre igazolást állítanak ki, amelyet a munkáltató 5 órás, nem akkreditált továbbképzésként beszámíthat a hétévente kötelező 120 órás továbbképzésekbe.

További részletek
Facebook