Savaria diákfilmpályázat

2023.02.22.
Savaria diákfilmpályázat
A Savaria Filmakadémia Egyesület a 10. Savaria Filmszemléhez kapcsolódva pályázatot hirdet diákfilmek készítésére, nevezni 2023. március 26-ig lehet.

Az információs társadalomban a legújabb technológiák a mesterséges intelligenciától kezdve a blokkláncon, az NFT-n keresztül egészen a metaverzumig immár egyszerre társadalomformáló és médiajelenségek is. A Savaria Filmszemle különdíja ezért olyan pályaműveket részesít elismerésben, amelyek a tudatos fogyasztói döntéshozatal kultúrájának fejlesztését mutatják be a hírközlés, a média és digitális kultúra, illetve a mozgóképszakma területén, fejlesztik a médiatudatosságot, médiaírástudást, médiaértést, támogatják az online lehetőségek kihasználását és az online veszélyekkel szembeni küzdelmet.

A kiírásra pályázhat minden magyarországi és határon túli, 14–24 éves kor közötti középiskolás és egyetemista alkotó, vagy alkotócsoport. Nevezni 2021. január 1. után készült, legfeljebb 3 perc hosszú rövidfilmekkel, illetve 3–20 perc hosszúságú alkotásokkal lehet műfaji megkötés nélkül, de a Savaria Filmszemle meghatároz kiemelten támogatott tematikus és műfaji szempontokat, mint az online tér tudatos használata, az új digitális technológiák, az online világ veszélyei. Kiemelt műfajnak számít a portré, amely a fenti jelenségeket egy-egy személy vagy csoport bemutatásán keresztül ábrázolja.

A pályázaton való részvétel ingyenes, a nevezési határidő 2023. március 26.

További információ Lovass Tibor alapító elnöktől kérhető e-mailben, a jelentkezési lap és további részletes információ pedig ezen az oldalon érhető el.