Sci-ndikátor – tudománykommunikációs verseny

2016.10.15.
Sci-ndikátor – tudománykommunikációs verseny
A Nők a Tudományban Egyesület „Sci-ndikátor” címmel tudománykommunikációs versenyt hirdet, melynek célja, hogy aktivizálja, láthatóvá és sikeressé tegye a technológia-orientált területeken tanuló tehetséges és kreatív egyetemistákat és PhD-hallgatókat – a jövő tudósait. A versenyre 2016. november 7-ig lehet jelentkezni.

A program célja, hogy a fiatal kutatók már pályafutásuk elején elsajátítsák a tudományos karrierjük építéséhez szükséges kommunikációs eszköztárat. A verseny alkalmat kínál a fiataloknak arra, hogy bemutassák kutatási területüket és eredményeiket. A szakmai kiválóság mellett azt a képességet is értékeli a zsűri, hogy hogyan képes a versenyző közvetíteni saját munkájának eredményét.

Az előselejtező után – mely 1 perces, saját készítésű, tudományos ötletet vagy kutatást bemutató videókon alapul – a kiválasztott versenyzőket mentor segíti kommunikációs és előadói képességeik fejlesztésében. Az országos döntőn, melyet 2017. február végén rendeznek majd, a szakemberekből álló zsűri és a közönség kiválasztja az év Sci-ndikátorát. A győztes kiutazhat a CERN svájci központjába, valamint részt vehet a Szertár tudománykommunikációs mentorprogramjában.

Jelentkezés

Részletes felhívás

Sci-ndikátor