Segítség az érettségihez matematikából

2020.03.30.
Segítség az érettségihez matematikából
Csapodi Csaba, az ELTE TTK Matematikatanítási és Módszertani Központ munkatársa tíz online órában foglalja össze a tanaanyagot a végzősöknek.

A digitális tanrendre való áttérést segítve az index.hu egy magyar-, egy történelem- és egy matematikatanárt kért fel arra, hogy tartsanak tíz-tíz órát március 23-tól április végéig.

A virtuális matematikaórákon Csapodi Csaba, az ELTE Trefort Ágoston Gyakorlóiskola korábbi matematikatanára vezeti be a diákokat az algebra, a számelmélet, a függvények, a sorozatok, a geometria, a statisztika és a valószínűségszámítás világába, előadásai azonban nem csak az érettségizőknek lehetnek hasznosak.

„Lehet, hogy ebben a tanévben már nem fogtok visszamenni az iskola épületébe tanulni, de ha mindenki nagyon fegyelmezetten betartja az előírásokat, akkor az érettségi vizsgákat remélhetőleg még meg lehet tartani. Sok a bizonytalanság, mindenesetre azzal nem hibázhattok, ha készültök a vizsgákra. A legtöbb helyen már javában zajlik az összefoglalás, így én is ehhez fogok kapcsolódni az Indexen” – biztatja az érettségi előtt állókat.

Május elejéig hetente két, 45 perces videó készül, ami várhatóan összesen tíz távmatek órát jelent majd.

Csapodi Csaba bemutatkozó videója
Online érettségi felkészítők

Forrás: ELTE TTK
Borítókép: Barakonyi Szabolcs / Index