Sejong Intézet jött létre az ELTE-n

2021.09.28.
Sejong Intézet jött létre az ELTE-n
Ünnepélyesen felavatták a koreai King Sejong Institute Foundation és az ELTE együttműködésének keretében alakult King Sejong Institute Budapestet. A 2021. szeptember 21-én megnyitott Intézet célja a koreai nyelv és kultúra terjesztésének elősegítése.

A világ más Sejong Intézeteihez hasonlóan az ELTE-n létrejött Intézet is elsősorban koreai nyelvi tanfolyamokat kínál kezdőtől a haladó szintig minden koreai nyelv és kultúra iránt érdeklődőnek. Szeptemberben összesen 89 hallgató regisztrált a 8 újonnan induló tanfolyam valamelyikére.

A Sejong Intézet avatóján köszöntő beszédet mondott Hamar Imre, az ELTE nemzetközi rektorhelyettese, a Sejong Intézet igazgatója, aki kiemelte a Korea iránti érdeklődés folyamatos növekedését az egyetemen, és megköszönte a koreai támogatást. Az eseményt megtisztelte részvételével a Koreai Köztársaság magyarországi nagykövete, Park Chul-min, aki gratulált az Intézet létrejöttéhez és kifejezte reményét a további szoros együttműködéssel kapcsolatban.

Hamar Imre rektorhelyettes, az ELTE Sejong Intézet igazgatója és Park Chul-min, a Koreai Köztársaság nagykövete közösen leleplezik a Sejong Intézet tábláját az ELTE BTK I. épületében.

Az avatóünnepségen részt vett továbbá Sziklai Péter, az ELTE tudományos rektorhelyettese, Horváth Ildikó, a BTK nemzetközi dékánhelyettese, Mecsi Beatrix, a Koreai Tanszék vezetője, Park Kee-won, a Koreai Nagykövetség Gazdasági Kirendeltségének (KOTRA) igazgatója és In Suk-jin, a budapesti Koreai Kulturális Központ igazgatója is.

Az ünnepélyes megnyitó után a résztvevők átsétáltak a Koreai Karriernap állásbörzére, amely a korábbi évek nagy sikere után már harmadik alkalommal valósult meg az ELTE-n. A Koreai Nagykövetség által támogatott rendezvényen az érdeklődők személyesen találkozhattak Magyarországra betelepült koreai cégek képviselőivel, közelebbről megismerhették a vállalatok működését, és érdeklődhettek a munkalehetőségekről. A magas látogatói számmal záruló idei Karriernapon mintegy 10 cég képviseltette magát (Bumchun Precision, Hankook Tire, Jv Europe, Lx Pantos, Hyundai Mobis, Samsung Sdi, Samyang, Shinheung Sec, Sk Battery, Soulbrain).

A rendezvények éppen a kiemelt jelentőségű koreai aratóünnep napjára estek (Cshuszok). Az ünnep alkalmából a Koreai Kulturális Központ külön standot állított fel, ahol a látogatók különleges ünnepi süteményeket kóstolhattak.

A Koreai Kulturális Központ standja, ahol Cshuszok-napi süteményeket lehetett kóstolni.