Séta a SzüléSzületéS minőségéért

Séta a SzüléSzületéS minőségéért
06/28

2019. június 28. 11:00 - 13:00

ELTE PPK (1064 Budapest Izabella u. 46.)

06/28

2019. június 28. 11:00 - 13:00

ELTE PPK (1064 Budapest Izabella u. 46.)


Újra elindítja egyhetes figyelemfelhívó sétáját a PPK Affektív Pszichológia Tanszék a családbarát szülések és születések érdekében. A programot június 28-án az Izabella utcai campuson családi programokkal és kórházlátogató sétával nyitják meg. 

A Séta a SzüléSzületéS minőségéért Budapesten, az ELTE Izabella utcai campusának kertjében 2014 tavaszán elültetett SzüléSzületéS fájától vezet minden évben valamely szülészeti vonatkozásban kitüntetett célhoz. A programot az ELTE PPK perinatális szaktanácsadó szakjának oktatói és addig végzett hallgatói kezdeményezték, illetve szervezik – valamennyien a születés körüli időszakkal (is) foglalkozó szakemberek. Arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy messzire nyúló jelentősége lehet annak, hogy a szülés milyen élmény az édesanya, a baba és a család számára. A szülés/születés minősége épp annyira fontos, mint közvetlen eredménye. Az utat ki-ki a maga tempójában járhatja végig, csendesen vagy hangot adva élményeinek. Mindez mutatja, mennyire fontos a saját ritmus (amit nem érdemes se gyorsítani, se lassítani) és maga a folyamat (a célba érkezés mellett).

Idén a kórházlátogatásokkal és más rendezvényekkel egybefűzött országjárást a Budapest-Jászberény-Hatvan-Gyöngyös-Eger-Budapest útvonalon június 29. és július 05. között tartják. Csatlakozni bárhol és bármikor lehet, és a séta tempója is egyéni.

A rendezvénysorozat az Izabella utcai campuson június 28-án családi programokkal kezdődik 11:00-kor, ezt 13:00 órakor 30 perces séta követi a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájára. Ez az első alkalom a program történetében, hogy a résztvevők budapesti kórházat keresnek fel, a lehetőség professzor Ács Nándor igazgatónak köszönhető. 

A rendezők várnak minden érdeklődőt.

Jelentkezés