Shakespeare-kutatás az angolszász világban

Shakespeare-kutatás az angolszász világban
11/17

2020. november 17. 18:00 - 20:00

online

11/17

2020. november 17. 18:00 - 20:00

online


Nemzetközi kerekasztal-beszélgetést szervez a Magyar Shakespeare Bizottság.

Az online eseményen az angolszász világban folyó Shakespeare-kutatásokat vitatják meg a kora újkori drámával és színházzal, illetve Shakespeare recepciójával foglalkozó vendégek. Moderál Pikli Natália, az ELTE Anglisztika Tanszék docense, a Magyar Shakespeare Bizottság elnöke.

Vendégek: Kiséry András, a City College of New York irodalomtörténésze, Márkus Zoltán, a Vassar College oktatója, Minier Márta, a University of South Wales fordításkutatással és színháztudománnyal foglalkozó oktatója, valamint Solti Ildikó színész, rendező, kutató.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött

Az első magyar Shakespeare Bizottság 1860-ban jött létre a Kisfaludy Társaság egyik alegységeként, feladata a teljes shakespeare-i életmű lefordítása és megjelentetése volt. Összesen négy bizottság alakult azóta, a jelenlegi 2013-ban jött létre a Magyar Anglisztikai Társaság munkabizottságaként, korábbi elnöke, jelenlegi tiszteletbeli elnöke Nádasdy Ádám nyelvész, költő, műfordító, az ELTE Angol-Amerikai Intézetének professor emeritusa. A jelenlegi elnök Pikli Natália. A bizottság célja, hogy tudományos előadásokkal, pályázatokkal és programokkal segítse a magyar Shakespeare-befogadást.