Siker a Jessup Nemzetközi Jogi Perbeszédversenyen

2017.03.20.
Siker a Jessup Nemzetközi Jogi Perbeszédversenyen
Az ELTE ÁJK csapata 2017. január 13-án sikeresen leadva az egyenként 70-70 oldalas, angol nyelvű felperesi és alperesi beadványokat, 2017. március 9–11. között részt vett a verseny európai fordulóján, amelyet 2015 után immár másodszorra az ELTE ÁJK-n rendeztek meg, és kijutott az áprilisi döntőre Washingtonba.

Idén nemcsak Európából, hanem a világ más kontinenseiről, így Izraelből, Jordániából és Új-Zélandról is érkeztek csapatok. Az ELTE ÁJK csapata Luxemburg és Románia csapata ellen felperesként, Ciprus és Portugália ellen pedig alperesként szerepelt. A Bazánth Barbarából, Buda Zoltánból, Darvas Tamásból és Mordivoglia Clióból álló magyar csapat vereség nélkül, négy győzelemmel végül csupán néhány ponttal lemaradva nem jutott be az európai döntőbe, amelyet  a University of Auckland csapata nyert a University of Vienna csapata ellen. Mordivoglia Clio a versenyen szereplő mintegy 60 agent között elnyerte a Friendly legjobbjának járó Best Oralist díjat, Bazánth Barbara pedig többször kapott 98 pontot, amely gyakorlatilag hibátlan teljesítményt tükrözve a verseny legmagasabb pontszáma volt. A csapat felkészítő tanárai a Nemzetközi Jogi Tanszék oktatói, Kajtár Gábor adjunktus és Sulyok Katalin tanársegéd.

A döntőre 2017. április 9–15. között kerül sor mintegy 120 csapat és 600 versenyző részvételével.

Az ELTE ÁJK Jessup-csapatot a Réczicza Dentons Europe LLP Ügyvédi Iroda, a Nagy és Trócsányi Ügyvédi Iroda, a Lengyel Allen & Overy Ügyvédi Iroda, a Horváth és Társai DLA Piper Ügyvédi Iroda, az ELTE Tehetséggondozó Tanácsa és a Frank Ignác Alapítvány támogatja. A felkészülés az Igazságügyi Minisztérium jogászképzés színvonalának emelését célzó programjai keretében valósult meg.

Bővebben a Philip C. Jessup Nemzetközi Jogi Perbeszédversenyről.

Forrás: ELTE ÁJK