Sikerek a Cheer MEFOB-on

2018.04.19.
Sikerek a Cheer MEFOB-on
Hét egyetem sportolói vettek részt 2018. április 15-én a Magyar Egyetemi–Főiskolai Országos Bajnokságon cheerleading sportágban. A résztvevők nyolc kategóriában mérették meg magukat, háromban ELTE-s győzelem született. 

A rendezvényen a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club ügyvezető igazgatója, Simon Gábor köszöntötte a résztvevőket, a produkciókat pedig az Európai Cheer Szövetség által kvalifikált pontozóbírók – Boldizsár Dóra (Magyarország), Katarina Kern Pirnat (Szlovénia) és Simona Míková (Csehország)  – értékelték.

Senior Jazz (Balogh Patrícia, Batay Bernadett) Freestyle Pom Double (Szabó HannaRózsás Patrícia) és Senior Partner Stunt (Andicsku IvettSzabó Kristóf) kategóriákban az ELTE párosai végeztek az első helyen, míg a Freestyle Pom és Hip Hop nagycsapatos kategóriákban a Debreceni Egyetem és az Eszterházy Károly Egyetem szerezte meg az aranyérmet. Senior Coed Groupstunt kategóriában a Corvinus Egyetem csapata, Senior All Girl Group kategóriában pedig a Testnevelési Egyetem csapata bizonyult a legjobbnak, míg a most debütáló Show Cheer Team kategóriában a Pécsi Tudományegyetem produkcióját jutalmazták a bírók a legmagasabb pontszámmal.

A díjátadó ünnepségen Székely Mózes, a MEFS főtitkára köszönetét fejezte ki a verseny kimagasló szervezéséért, valamint a növekvő számú és felkészült résztvevőért. Bejelentette továbbá, hogy hazánk nyerte el a 2024-es Európai Egyetemi Játékok rendezésének jogát. Ezért a főtitkár arra biztatta a résztvevőket, hogy a következő hat évben a sportversenyekre való felkészülés mellett erre az eseményre is koncentráljanak, hiszen az európai játékokon a magyar egyetemi sport erejét is meg kell mutatni, és ebben a cheereknek is fontos szerep jut.

A csapatok ezzel a versennyel kvalifikálták magukat a 2018-as lengyelországi Egyetemi Világbajnokságra, így az április 15-i eseményen mutatták be a hazánkat képviselő Magyar Egyetemi Válogatott tagjait is.

A keret ELTE-s tagjai: Andicsku Ivett, Gerlei Anna, Juhász Réka, Kancsár Enikő, Molnár Szilvia, Skornyák Dorottya, Szabó Hanna, Szűcs Zsófia, Balogh Patrícia, Hock Gergő, Márton István és Szabó Kristóf, szakmai vezető: Kovácsik Rita és Miklós Mátyás. 

További információ