Sikerek az ACM programozó versenyén

2016.10.19.
Sikerek az ACM programozó versenyén
A legnevesebb, egyetemi hallgatóknak szóló programozási verseny, az ACM International Collegiate Programming Contest magyarországi selejtezőjét 2016. október 16-án rendezte meg három intézmény, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Debreceni Egyetem.

A versenyen összesen 36 háromfős csapat vett részt. Egyetemünket tíz team képviselte: négy csapatban elsőéves hallgatók, háromban pedig külföldi diákok mérették meg magukat. A rendezvényen az első helyet a Leitereg András, Nagy Vendel, Schwarcz Tamás, a második helyet a Komáromi Mátyás, Nemes János László, Váradi Péter, az ötödik helyet pedig a Györgyi Csaba, Szécsi Péter, Végvári Zalán által ELTE-s alkotott trió szerezte meg.

Ezzel ők képviselhetik az ELTE-t a verseny közép-európai fordulójában 2016. november 18-20. között Zágrábban, ahol hét ország legjobb csapatai mutatkoznak be (Ausztria, Horvátország, Csehország, Magyarország, Lengyelország, Szlovákia és Szlovénia). Az itt kimagaslóan szereplő diákok utazhatnak el a 2017 májusában az Egyesült Államokban rendezett döntőre.

Forrás: ELTE IK                        

Facebook