Sikeres volt a TDK-ra felkészítő tréning a bölcsészkaron

2016.05.24.
Sikeres volt a TDK-ra felkészítő tréning a bölcsészkaron
Idén első alkalommal, 2016. május 2–13. között húsz órás TDK-ra felkészítő tanfolyamot szerveztek az ELTE Bölcsészettudományi Kar Ókortudományi Intézetében.

A tréningen az Assziriológiai és Hebraisztikai Tanszék két munkatársa, Biró Tamás és Koltai Kornélia, valamint a Budapesti Corvinus Egyetem Szervezeti Magatartás Tanszékéről érkező Meretei Barbara és Milassin Anda vezetésével tizenhárom bölcsészhallgató vett részt. A hallgatók prezentációtechnikáról, időmenedzsmentről, témaválasztásról, a sikeres kutatási kérdések megfogalmazásáról, valamint az eredmények hatékony kommunikációjáról is tanulhattak.

A tréning első szakaszában csapatépítő és önismereti játékokban vehettek részt a hallgatók, előadásokat hallgathattak, és gyakorlatorientált feladatokat oldhattak meg.  Ezt követően készítették el azokat a prezentációkat, amelyeket a következő héten adtak elő társaiknak: a tízperces bemutatók nem feltétlenül tartalmaztak új kutatási eredményeket, a hangsúly sokkal inkább a prezentációtechnikán, a kutatási kérdés megfogalmazásán és a kutatási folyamat alapos megtervezésén volt. A hallgatók a tanfolyam végén részvételt igazoló oklevelet vehettek át, a visszajelzések a tréning után pedig egyértelműen a kezdeményezés sikeréről tanúskodnak.

A program megrendezésére az NTP-HHTDK-15-0020 számú, „Az ELTE BTK-n működő tudományos diákkörök programjainak támogatása” című pályázat keretében került sor. A rendezvényt a Nemzeti Tehetség Program (NTP), az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (EMET) támogatta.