Sikerrel indult a Konfuciusz Intézet tanárképzési programja

2014. június 5-én indult a Konfuciusz Intézetek Közép-és Kelet-európai Regionális Oktatási Centrumának első képzése, amelyre Európa tizenegy országából érkeztek kínai tanárok Egyetemünkre. A képzésben résztvevő tanárok szakmódszertani ismereteiket bővíthetik, így egységes színvonal-növekedés érhető el a térségbeli kínai nyelvoktatásban. Az ELTE-n működő központ elősegíti az oktatás fejlődését és motiválja a pedagógusokat is.

Sikerrel indult a Konfuciusz Intézet tanárképzési programjaSikerrel indult a Konfuciusz Intézet tanárképzési programjaSikerrel indult a Konfuciusz Intézet tanárképzési programjaSikerrel indult a Konfuciusz Intézet tanárképzési programjaSikerrel indult a Konfuciusz Intézet tanárképzési programjaSikerrel indult a Konfuciusz Intézet tanárképzési programja

A nyitóünnepségen Xiao Qian, Kína magyarországi nagykövete, Dezső Tamás, a BTK dékánja és Hudecz Ferenc, Egyetemünk volt rektora, a Hanban igazgatótanácsának tiszteletbeli tagja gratulált a tanárképző központ létrehozásához és az első képzés elindításához. Wintermantel Péter, a Külügyminisztérium helyettes államtitkára elmondta: Magyarország és Kína kapcsolata soha nem volt még ennyire virágzó, mint most. A Központ hivatalos megnyitóját a következő évben rendezik.

A négy napos tanfolyamon a kínai nyelv oktatásáról Zhu Xiaonong, a Hongkongi Tudományos és Technológiai Egyetem professzora, Li Quan, a Kínai Népi Egyetem professzora, Li Hongyin, a Pekingi Egyetem professzora és Richard Trappl, a bécsi Konfuciusz Intézet igazgatója tartott előadást. Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanszékvezetője és az ELTE Kínai Tanszékének docense Kína külpolitikai stratégiáját és puha hatalmát mutatta be a tanárképzésen résztvevőknek.

2014.06.12.