Sinkovits Imre Kollégium

2022.09.26.
Sinkovits Imre Kollégium
Az Ifjú Konzervatívok a Nemzetért Egyesület (IKoN) 2021 novemberében szakirányú műhelyet indított, az idei évben is várják a jelentkezőket.  

A IKoN célja, hogy a magas művészeten kívül a könnyedebb, mindenkihez eljutó művészetértelmezésben is feltárja és erősítse a meglévő nemzeti jelleget. A film- és színművészettel, kortárs prózával foglalkozó kollégiumba 35 év alatti, egyetemen vagy főiskolán tanuló hallgatók, doktoranduszok, a terület iránt érdeklődő fiatal felnőttek jelentkezését várják, akik jelenlegi vagy későbbi tanulmányaikkal, valamint munkájukkal kapcsolatban szeretnének mélyebb ismereteket szerezni a filmelmélet, filmesztétika, kultúra és nemzetpolitika kapcsolata, valamint a szépirodalom területén.

A műhely résztvevői 2022 októbere és 2023 decembere között hat alkalommal találkoznak egy-egy bentlakásos hétvégén a Lakiteleki Népfőiskolán, majd 2023 júliusában nyári szabadegyetemen vesznek részt. Az első alkalom időpontja: 2022. október 14–16.

2022. október 9-ig várják azok jelentkezését, akik már az októberi alkalmon is részt szeretnének venni, a végleges jelentkezési határidő: 2022. november 30. A fényképes önéletrajzokat az alábbi e-mail címen várják.

Pályázati felhívás
További információk

Fotó: Hunyady József / Fortepan