Sokszínűség és művészet

2019.06.07.
Sokszínűség és művészet
Felavatták Sőrés Lívia Down-szindrómával élő alkotó absztrakt festményekből álló montázsát a Társadalomtudományi Karon.

Éves hagyomány, hogy az ELTE Társadalomtudományi Kar Szociális Munka Tanszék művészetterápiás foglalkozásokon született alkotásokból rendez kiállítást a campus falai között. Az idei Művészet az emberért – Fogyatékkal élő és hajléktalan művészek kiállítása című tárlaton Sőrés Lívia művész is bemutatkozott festményeivel. Sőrés Lívia áprilisban kiállított munkáját – egy több, geometrikus absztrakt festményből álló 1,5x2,5 méteres montázst ajánlott fel a kar számára.

A Társadalomtudományi Kar köszönetképpen felavatta a képet a Kari tanácsteremben, ahol Juhász Gábor dékán; Rácz Andrea tanszékvezető, Hegyesi Gábor professor emeritus, Visnyei Emőke szociális munkás és művészetterapeuta, valamint Sőrés Zita, az alkotó húga is beszédet mondott.

„Sőrés Lívia munkája új színt hozott a Kari Tanácsterem falai közé,

ahol eddig csak az egyetem történetét és a kar emeritus professzorainak munkáit megidéző fotókat állítottunk ki" – mondta Juhász Gábor, az ELTE Társadalomtudományi Kar dékánja. "Hisszük, hogy a művész festményének avatásával és bemutatásával egy fontos üzenetet is közvetíteni tudunk a hallgatók és az akadémiai közösség felé, miszerint a művészet – akárcsak a társadalom – többszínű annál, mint amit a kánon láttatni enged, és ez a sokszínűség számos értéket hordoz, ha nyitottsággal szemléljük.”

A montázs az ELTE TáTK Kari tanácstermében tekinthető meg.

Forrás: ELTE TáTK
Fotó: Facebook