Speciális sportnap az egyetemen

Speciális sportnap az egyetemen
09/20

2012. szeptember 20.

ELTE Sporttelep (1117 Budapest, Bogdánfy Ödön utca 10/B)

09/20

2012. szeptember 20. -

ELTE Sporttelep (1117 Budapest, Bogdánfy Ödön utca 10/B)


Harmincöt sportággal – köztük para- és virtuális sportokkal – ismerkedhetnek meg azok, akik ellátogatnak az ELTE Bogdánfy utcai sporttelepére 2012. szeptember 20-án. Lesz kerekesszékes tenisz, streetball, ergoevezés, csörgőlabda és csendes aerobic is.

Az ELTE Speciális Sportnapjának egész napos programján lesz kerekesszékes tenisz, streetball, ergoevezés, csörgőlabda és csendes aerobic is. A közös bemelegítés után sportági blokkok követik egymást, melyek között a Fogyatékkal Élők Sportszervezeteinek Magyarországi Szövetsége és az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kara (PPK) szakértői tartanak interaktív előadásokat és életmód-tanácsadást is. A látás-, a hallás-, a mozgássérült és az értelmi fogyatékossággal élők sportolási lehetőségeiről kerekasztal-beszélgetéseken is szó lesz, az Egyetem hallgatói pedig az egészséges életmóddal kapcsolatos vetélkedőt is szerveznek. A rendezvény – amelynek ötletét 2012 áprilisában Forgács Szabolcs, az ELTE PPK sportszervező BSc szakos, látássérült hallgatója vetette fel, aki a program kidolgozásában és szervezésében is részt vesz – fő célja, hogy a speciális szükségletű és ép hallgatók motiválják és segítsék egymást: a tandem és a vakfutás során látássérült és látó párok együtt mozognak majd.  

Az ELTE valamennyi karán foglalkozik koordinátor vagy bizottság a speciális szükségletű hallgatók ügyeivel. A karok a speciális szükségletű hallgatók számára térítésmentes formában igénybe vehető szolgáltatásokat biztosítanak (például eszközkölcsönzés és nyelvtanulás), támogatják a speciális szükségletű hallgatók sportolását is.

Az ELTE PPK, az ELTE Sport Kft., a Fogyatékkal Élők Sportszervezeteinek Magyarországi Szövetsége és a Látássérültek Szabadidős Sportegyesülete által szervezett speciális sportnap az „Elfogadás-sport-aktivitás” integrációs sportnap és szakmai fórum rendezvénysorozat keretében valósul meg. A program jelnyelvi tolmácsolását a SINOSZ Pest Megyei Jelnyelvi Tolmácsszolgálata biztosítja. A rendezvény ingyenes, a szervezők mindenkit örömmel várnak.

Program

Időpont: 2012. szeptember 20. 9:00
Helyszín: ELTE Sporttelep (1117 Budapest, Bogdánfy Ödön utca 10/B)