Sport határok nélkül

Sport határok nélkül
03/05 - 03/07

2020. március 05. - 2020. március 07.

ELTE Bogdánfy úti sportcsarnok (1117 Budapest, Bogdánfy u. 10.)

03/05 - 03/07

2020. március 05. - 2020. március 07.

ELTE Bogdánfy úti sportcsarnok (1117 Budapest, Bogdánfy u. 10.)


Idén is adománygyűjtés kíséri a magyar nyelvű felsőoktatásban résztvevő egyetemi hallgatók Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját. Április 30-ig a Mezőgecsei és a Tiszasalamoni Általános Iskola diákjai számára várják a sportfelszereléseket és más adományokat.

Három napon át 5 sportágban versenyeznek majd az egyetemisták az ELTE és sportegyesülete, a BEAC szervezésében a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján. A 2010-ben indult KEK a sporton keresztül lehetőséget nyújt arra, hogy a Kárpát-medencében tanuló hallgatók élő kapcsolatot építhessenek ki egymással. A futsal, kosárlabda, röplabda és asztalitenisz mellett idén először nagypályás labdarúgó tornát is szerveznek, amelyre a rendezvényt megelőző hétvégén kerül sor. 

A torna minden évben jótékonysági programmal egészül ki, melynek során a leginkább rászoruló, határon túli magyar diákok számára gyűjtenek sportszereket. Tavaly a kárpátaljai, Nagyszőlősi 3. számú Perényi Zsigmond Középiskola diákjai számára vitték el a csapatok és a támogatók felajánlásait. A közös cél érdekében a szervezők idén is összefognak, hogy támogassák a leginkább rászoruló, nehéz körülmények között élő kárpátaljai gyermekeket. 2020-ban a Mezőgecsei Általános Iskola és a Tiszasalamoni Általános Iskola diákjai számára gyűjtenek sportfelszereléseket és adományokat.

A felajánlott sporteszközök leadhatók a rendezvény ideje alatt, március 6–7-ig az ELTE Bogdánfy úti sportcsarnok bejáratánál, illetve április 30-ig folyamatosan a BEAC Irodában (1117 Budapest, Bogdánfy u. 10/B, I. lépcsőház, II. em.).

A rendezvény támogatói az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Rákóczi Szövetség, az MLSZ Budapesti Igazgatósága, a Budapesti Röplabda Szövetség, a Magyar Egyetemi–Főiskolai Sportszövetség, az ELTE Sport Kft, a Joma, a VIWA Vitaminwater; médiapartnere az ELTE Online. A rendezvény fővédnöke Kövér László, az Országgyűlés elnöke, védnökei Pánczél Károly, az Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságának elnöke, Borhy László akadémikus, az ELTE rektora és Scheuer Gyula, az ELTE kancellárja.

A versenykiírások és nevezési lapok az alábbi oldalakon találhatók:

Egyetemi futsal torna
Alumni focitorna
Kosárlabda torna
Röplabda torna
Asztalitenisz torna
Nagypályás labdarúgó torna

Facebook
Forrás: kek.elte.hu