Sport határok nélkül

2019.05.02.
Sport határok nélkül
Az idén jubiláló Kárpát-medencei Egyetemek Kupája (KEK) hagyományos kísérőrendezvényeként április 30-án Nagyszőlősön átadták a játékosok, szurkolók és támogatók adományait a kárpátaljai Perényi Zsigmond Középiskola diákjainak.

Az ELTE és a BEAC jótékonysági felhívásához idén is csatlakozott fővédnökként az Országgyűlés Hivatala Kövér László házelnök támogatásával, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Budapest Főváros (amely idén Európa Sportfővárosa, a Rákóczi Szövetség, a Decathlon Magyarország, a Semmelweis Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint a labdarúgó, kosárlabda és röplabda országos szövetségek.

Idén a Perényi Zsigmond Középiskola magyar diákjai kapták a támogatást. Az 1848/49-es szabadságharc vértanújáról elnevezett iskola a korábbi vármegyeház patinás épületében működik, a nagyszőlősi járás magyar diákjai közül több mint 300 gyermeket nevelnek itt. Az adományokat az iskola majálissal összekötött ünnepségén adták át, segítségükkel változatosabbak lehetnek a testnevelésórák és több sportolásra lesz lehetőségük az itt tanulóknak.

Az ünnepség zárásaként az iskolai diákjai és tanárai barátságos mérkőzést játszottak a KEK szervezőivel, az ELTE hallgatóival és alumnusaival.

Forrás: BEAC