Sport határok nélkül

Tarlós István főpolgármester és Dunai Antal olimpiai bajnok fővédnökségével rendezték meg 2013. március 21–23-án az ELTE Bogdánfy úti sporttelepén az egyetem és a BEAC közös szervezésében a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját.


A megnyitón Dezső Tamás dékán úr köszöntötte az öt országból érkező magyar egyetemistákat. Simon Gábor, a rendezvény egyik szervezője, az ELTE-BEAC ügyvezetője elmondta: az ELTE által szervezett KEK páratlan kezdeményezés a régióban. A torna célja, hogy a Kárpát-medence magyar egyetemein tanuló ifjúságnak a határokat átszelve, a sporton keresztül szervezzen közösség- és kapcsolatteremtő rendezvényt, összekötve a mozgás és a versenyzés örömével.

Péntek este a csapatok közös focimeccsnézéssel zárták a napot, szombaton pedig a szokásos cheerleader verseny mellett (amely ELTE-s győzelmet hozott) az ELTE-BEAC jazz-, hastánc, aerobic és all star cheerleader bemutatóját követően a futsal döntő is sikeresen lezajlott. Az első helyezett a Csíki Sapientia csapata lett, megelőzve a BME és a Nyíregyházi Főiskola alakulatait. A torna jótékonysági eseményére is több doboznyi értékes sportfelszerelés érkezett be a Kárpátalján, az ukrán határ mellett fekvő Tiszakeresztúr Általános Iskolájának diákjai számára. 

Bővebben a torna honlapján és Facebook-oldalán


2013.03.25.