Sport mindenkor!

2020.03.18.
Sport mindenkor!
Az ELTE egyetemi sportklubja, a BEAC a testmozgás folyamatos fenntartása, az egészséges életmód megőrzése érdekében március 23-tól online edzéseket tart a járványügyi intézkedések miatt szünetelő tréningek pótlására.

A jelenlegi járványügyi helyzettel kapcsolatos kormányzati döntések jelentősen érintik a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club működését is. A közoktatási és felsőoktatási intézmények bezárásával, az előrehozott tavaszi szünettel március 16-tól az egyetemi testnevelési órák és a BEAC edzései is szünetelnek.

Az ELTE egyetemi sportklubjában 18 szakosztályban, közel 40 sportágban 5700 fő sportol rendszeresen, több mint 70 edző 353 edzést tart és számos mérkőzést szervez városszerte.

A BEAC vezetése fontosnak tartja, hogy az egyetem polgárai a közösségi sportolás hiányában se maradjanak egyedül, támogatást kapjanak az egészséges életmód megőrzéséhez, a sportolás rendszerességének fenntartásához, és a járványügyi intézkedéseknek megfelelő, felelősségteljes, egyéni, otthoni, szabadtéri mozgáshoz.

Az edzések szünetelése idejére éppen ezért „Sport mindenkor" mottóval online edzéssorozatot indítanak, melynek keretében március 23-tól virtuálisan követhető, élő edzésekkel rendszeres sportolási lehetőséget biztosítanak sportolóik számára, otthoni körülmények között is. Emellett a tanfolyamaikra bérletet váltók számára videós tartalmakat, edzésterveket is készítenek edzői.

A BEAC célkitűzése, hogy minél több sportágban fenntartsa a folyamatos edzéslehetőséget. A tavaszi szünetet követően ezért online aerobik, erőnléti, saját testsúlyos edzéseket, jógaórákat tartanak, melyekbe bárki otthonából bekapcsolódhat. Az eszközigényes (spinning, polefitness, ballansz tréning, airflow, küzdősportok, táncsportok) vagy csapatsportágakban edzéstervekkel, kiegészítő mozgásformák bemutatásával készülnek, közzétesznek például futótippeket a BEAC olimpikonjától, Csere Gáspártól.

A virtuális órarend hamarosan megjelenik, az online edzéseket az alábbi Facebook-oldalakon március 23-tól hirdetik:

Aerobik edzések
Erőnléti edzéses csoportok
Jógaórák
Futótippek Csere Gáspártól és Dani Árontól
Karate gyakorlatok

Forrás: BEAC