Sportnap nemzetközi hallgatóknak

2017.02.13.
Sportnap nemzetközi hallgatóknak
2017. február 10-én második alkalommal rendezte meg a BEAC és az ELTE Rektori Kabinet Nemzetközi Irodája az Orientációs Napok Sportnapját. A rendezvény célja, hogy az egyetemi sport segítségével az ELTE-re érkező külföldi hallgatók már a félév elején összetartó közösséggé kovácsolódjanak. Emellett a BEAC és az Erasmus Student Network együttműködési megállapodást írt alá, melynek köszönhetően a szervezet tagjai kedvezményesen sportolhatnak a klubban.

A rendezvényen a világ számos pontjáról érkezett hallgatók nemcsak a csapatsportágakat – mint a labdarúgás, a röplabda és a kosárlabda –, hanem a BEAC és az ELTE sportkínálatában is szereplő, igen népszerű dinamikus jógát, aerobikot, kettlebellt, funkcionális köredzést és a zumbát is kipróbálhatták, valamint egy látványos cheerleader bemutatót is megtekinthettek.

A BEAC edzői és az ELTE HÖK sportösztöndíjasai által tartott edzéseken lelkesen és aktívan részt vevő hallgatók 16 országból érkeztek, többségükben Németországból, Olaszországból, Spanyolországból, de képviseltette magát Szíria, India, Kína, Japán, Hollandia, Észtország, Belgium, Azerbajdzsán, Ecuador, Dánia, Finnország, Lengyelország és Románia is.

A nemzetköziesítés kiemelt stratégiai fejlesztési folyamatában a BEAC mint az ELTE sportegyesülete elkötelezett szerepet vállal, legyen szó az ELTE Nemzetközi Irodájával szoros együttműködésről, a külföldi hallgatóknak szervezett angol nyelvű edzésekről, az angol nyelvű sportkiadványokról, vagy a tavalyi évben nagy sikerrel megrendezett első University Sports Festival Budapest rendezvényről.

BEAC