Sportsikerek az ELTE Spring Openen és a VII. Cheer MEFOB-on

2021.04.15.
Sportsikerek az ELTE Spring Openen és a VII. Cheer MEFOB-on
Közel 14 hónapot követően újra versenyen mutathatták be tudásukat Magyarország cheerleaderei. A BEAC-os versenyzők a járvány ellenére megtartották jó formájukat. 

Több elhalasztott versenyt követően április 11-én a BEAC szervezésében az ELTE Bogdánfy úti sportcsarnokában rendezték meg a III. ELTE Spring Opent és a VII. Cheer MEFOB-ot. Előbbin 11 egyesület, míg utóbbin 6 magyarországi egyetem képviseltette magát.

A nap folyamán a legkisebbektől egészen a senior korosztályig léptek versenyzők a versenytalajra, 59 performance-t bemutatva. A szervezők mindent megtettek annak érdekében, hogy a zárt kapus rendezvényt biztonságossá tegyék, a belépésnél testhőmérsékletet mértek, a verseny egésze alatt kötelező volt a maszk viselése (kivéve versenytalajon tartózkodást), valamint köztes eredményhirdetéseket tartottak. A versenygyakorlatokat nemzetközileg elismert bírók (Boldizsár Dóra, Kovács Panna, Kovácsik Rita, Polgár Noémi, valamint Tony Hodges) pontozták.

A BEAC cheerleading szakosztályának csapatai kiválóan teljesítettek. Bár Senior All Girl és Coed csapatainknak nem akadt kihívója kategóriájukban, mindkét csapat kivívta a pontozók tetszését. Senior Coed Group Stunt kategóriában az ELTE Repülj velem nevű formációja 5., míg az ELTE Zvezdy 6. helyezést ért el. Ezek az eredmények rendkívül erős mezőnyben születtek, és mind a 9 versenyzőnek ez volt élete első cheerversenye. Senior Freestyle Pom Team kategóriában az ELTE Cheer Dance Team szoros küzdelemben ugyan, de legyőzte a DEAC csapatát. A csapat tavaly szeptemberben sok új csapataggal bővült, ennek ellenére magabiztosan helyt álltak.

A VII. Cheer MEFOB megnyitóján a MEFS 2020-ban kinevezett új főtitkára, Juhász Péter mellett Simon Gábor, a BEAC igazgatója is köszöntötte a résztvevőket: „Felszabadító élmény újra versenyezni látni a sportolókat, akik 14 hónapnyi szünet után léphettek színpadra. Örömünkre szolgál, hogy házigazdaként vehetünk részt a szervezésben. A BEAC Cheerleading Szakosztály munkatársainak külön köszönet, hogy sikerült a lehető legbiztonságosabban, minden kormányzati rendelkezésnek megfelelően, magas színvonalon megrendezni az idei év első egyetemi bajnokságát.”

A MEFOB-on az ELTE Zvezdy coed group és a Szoó Regina – Fehér Barbara alkotta freestyle pom duó is első helyezést szerzett. Az ELTE közös kollaborációja a Semmelweis Egyetemmel szintén az első helyen zárt Show Cheer Team kategóriában.