Startup Campus x BME

2020.02.24.
Startup Campus x BME
A Budapesti Műszaki Egyetem és a Hiventures negyedszer meghirdetett közös programja az egyetemi innovációk létrejöttét és sikeres piacra lépését támogatja. A tavaszi turnus kihívásait a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara innovációs kezdeményezése, a NAK TechLab adja. Jelentkezés: március 11-ig.

A hazai és nemzetközi jó gyakorlatokat figyelembe véve 2018 szeptemberében a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Hiventures együttműködési megállapodást kötött az egyetemi innovációk létrejöttét és sikeres piacra lépését támogató új platform létrehozása érdekében. A megállapodás eredményeként indult el a Startup Campus BME powered by Hiventures.

A program célja, hogy támogassa az egyetemi startup kultúrát és elősegítse a hallgatóktól érkező innovatív ötletek sikeres megvalósítását. A jelentkezők az ötalkalmas kurzus alatt elsajátíthatják egy startup indításához szükséges elméleti és gyakorlati tudást, valamint részt vehetnek egyéni mentorálásban.

A jelentkezéshez skálázható, innovatív ötlettel kell rendelkezniük a minimum kétfős csapatoknak, amelyben legalább az egyik tagnak aktív hallgatói jogviszonnyal kell rendelkeznie valamelyik budapesti egyetemen. 

Az egyetemi közeg tökéletes egy jó csapat összeállításához és a kísérletezéshez, ráadásul a későbbi karrierépítéshez is értékes tapasztalatot jelenthet az a tudás, amelyet mentorációs programban szereznek a résztvevők. A program végén a csapatok befektetők előtt prezentálhatják a projekteteket, ahol a legjobbak egyenként 15 millió forintos befektetéshez juthatnak.   

Jelentkezési határidő: 2020. március 11.

Részletek