Stipendium Peregrinum Ösztöndíjprogram

2022.11.08.
Stipendium Peregrinum Ösztöndíjprogram
A Nemzeti Tehetség Központ felhívására november 14-én éjfélig várják a külföldi egyetemre pályázó tehetséges fiatalok jelentkezését.

A Stipendium Peregrinum ösztöndíj azoknak a tehetséges diákoknak szól, akik a világ rangos egyetemeire készülnek felvételizni, és vállalják, hogy megszerzett tudásukat tanulmányaikat követően hasznosítani fogják Magyarországon.

A projekt "A" komponense lehetővé teszi, hogy a legrangosabb egyetemek személyes felvételi vizsgájára a nehéz anyagi helyzetű tehetséges fiatalok is eljussanak. A „B" komponensre azok jelentkezhetnek, akik már felvételt nyertek valamelyik külföldi egyetemre.  A „C" komponens mindezek mellett azt a támogatást tudja megadni a „B komponens” nyerteseinek, hogy a tanulmányaik teljes időtartama alatt kizárólag a tudás megszerzésére koncentrálhassanak.

A pályázatot a Nemzeti Tehetség Központ online pályázatkezelő felületén található elektronikus űrlap kitöltésével és a szükséges mellékletek feltöltésével lehet benyújtani, első körös benyújtásának határideje 2022. november 14. éjfél.

A benyújtás és a pályázatok elbírálásának módja, a tartalmi és formai követelmények, a támogatás folyósításának részletes feltételei a Nemzeti Tehetség Központ pályázati kiírásában olvashatók.

További információk az sp@ntk.hu e-mail-címen, valamint a Nemzeti Tehetség Központ weboldalon találhatók.