Szabados Tamás a Lalive Merryman Fellowship nyertese

2021.06.16.
Szabados Tamás a Lalive Merryman Fellowship nyertese
A díjat az International Journal of Cultural Property folyóiratban az adott évben a legjobb tanulmányt publikáló 40 év alatti szerzőnek ítélik oda, erre 2020-ban az ELTE ÁJK oktatójának cikkét érdemesítették.

A Lalive and Merryman Fellowshipet az International Cultural Property Society és a Genfi Egyetem művészeti jogi intézete hozta létre Pierre Lalive and John Henry Merryman jogászprofesszorok tiszteletére, támogatandó a kulturális örökségvédelmi jog és a kapcsolódó területeken tevékenykedő fiatal kutatók munkáját. 

A díjat az International Journal of Cultural Property folyóiratban az adott évben a legjobb tanulmányt publikáló 40 év alatti szerzőnek ítélik oda. Nyertese négy hetet tölthet a Genfi Egyetemen az International Cultural Property Society és a Lalive ügyvédi iroda támogatásával.

2021-ben az elismerést Szabados Tamás, a Nemzetközi Magánjogi és Európai Gazdasági Jogi Tanszék docense nyerte el In Search of the Holy Grail of the Conflict of Laws of Cultural Property című dolgozatával.

Szabados Tamás 2010 óta dolgozik az ELTE-n, doktori fokozatát 2012-ben szerezte meg. Számos külföldi egyetemen kutatott, hosszabb időt töltött például a University of Oxfordon. 2015 óta tagja a Nemzetközi Magánjogi Kodifikációs Bizottságnak, illetve az UNIDROIT magyar referense. Fő kutatási területei a nemzetközi magánjog és az EU belső piaci jog.

A díjazott tanulmány megtalálható a folyóirat honlapján, további információk a díjról itt érhetők el.

Forrás: ELTE ÁJK