Szakmai együttműködés a NAVA-val

2019.08.26.
Szakmai együttműködés a NAVA-val
Szakmai együttműködési megállapodást írt alá Répászky Lipót, az MTVA Digitalizációs Műhely Kft. ügyvezető igazgatója, Kiszl Péter, az ELTE BTK Könyvtár- és Információtudományi Intézet igazgatója és Sonkoly Gábor, az ELTE BTK dékánja.

A kooperáció keretében a NAVA (Nemzeti Audiovizuális Archívum) szakmai gyakorlatokat szervez az informatikus könyvtáros hallgatók számára, illetve szolgáltatásait népszerűsíti a KITI oktatói és diákjai körében. A felek szakmai rendezvények szervezésében, valamint további területeken is együttműkődnek a jövőben, amelynek részleteiről a NAVA székhelyén egyeztetett Kiszl Péter, az ELTE BTK Könyvtár- és Információtudományi Intézetének igazgatója, Répászky Lipót, az MTVA Digitalizációs Műhely Kft. ügyvezető igazgatója, Senkei-Kis Zoltán adjunktus, szakmai gyakorlati koordinátor (KITI), Kis Szilárd archívumi csoportvezető (NAVA) és Bajnok László szolgáltatási vezető (NAVA).

A Nemzeti Audiovizuális Archívum (NAVA) 2006 óta digitálisan rögzíti, feldolgozza és online hozzáférhetővé teszi a magyarországi közszolgálati csatornák és a legnagyobb lefedettségű kereskedelmi televíziók magyar gyártású műsorait törvényi szabályozás keretében. Európában szinte egyedülállóan gyűjteményei kutatás és oktatás céljából szabadon megtekinthetők úgynevezett NAVA-pontokon (csatlakozott oktatási intézmények, könyvtárak, muzeális és kulturális intézmények).

Nemzeti Audiovizuális Archívum
Felhívás