Szakmai gyakorlat startuppereknek

2022.03.16.
Szakmai gyakorlat startuppereknek

Az ELTE IK 8 hónapos programot hirdet hallgatók és oktatók vállalkozási ötleteinek labor rendszerben történő kidolgozásához. A programra hallgatók és oktatók egyaránt jelentkezhetnek saját kutatásaikhoz, tanulmányaikhoz kapcsolódó ötletükkel. Várják azokat is, akik szívesen dolgoznának mások ötletein.

A résztvevők elindíthatják saját startup projektjüket, vagy csatlakozhatnak a program más résztvevői által indított projektekhez: mindkét esetben a későbbi – akár kutatói, akár vállalkozói, akár vállalati – karrierjük szempontjából kulcsfontosságú gyakorlati tapasztalatokat szereznek a lehető legélesebb és legtanulságosabb környezetben. Fontos ugyanakkor, hogy az Innovációs Labor nem kutatásfejlesztést, hanem innovációt, azaz piacravitelt, termékesítést, kommercializációt, vállalkozói készségfejlesztést támogat.

A program szándékosan a lehető legnagyobb szabadságot biztosítja a résztvevőknek, hogy saját kreativitásukra és „terepmunkájukra” támaszkodva találják ki és alakítsák projektjeiket. A résztvevők szakmai-üzleti támogatását az ELTE IK tudásbázisára és személyi erőforrásaira, illetve külső mentorokra támaszkodva a programfelelős, Málnay Barnabás, az ELTE IK üzletfejlesztője koordinálja.

A hallgatók akár 5 tanulmányi kreditet is szerezhetnek a 2022-es őszi szemeszterben. A megfelelő óraszám ledolgozása esetén az egyetem a labor keretében lefolytatott munkát elismeri szakmai gyakorlatként. A labor utolsó 5–6 hónapjában ösztöndíjként kifizetett juttatást a projekt megvalósítására lehet fordítani.

A gyakorlat 2022. április 1-től november 25-ig tart, a jelentkezési határidő március 28.

Jelentkezés
További információ
Az Innovációs Laborról