Szent-Györgyi Albert Fiatal Kutatói Díjat kapott az ELTE PPK kutatócsoportja

2019.01.04.
Szent-Györgyi Albert Fiatal Kutatói Díjat kapott az ELTE PPK kutatócsoportja
Az ELTE PPK Fejlődés- és Klinikai Gyermekpszichológiai Tanszékének gyermekkori pszichés zavarokkal foglalkozó kutatócsoportja elnyerte a New York-i Magyar Tudományos Társaság által kiírt, Szent-Györgyi Albertről elnevezett Fiatal Kutatók Díját.

A 2015-ben alapított díj tehetséges, fiatal, természettudományi, élettudományi vagy matematikai területen tevékenykedő kutatók számára elérhető. Mindazok pályázhatnak, akik a fent említett területek valamelyikén PhD-témájukon dolgoznak, vagy már PhD-fokozattal rendelkeznek, de életkoruk nem haladja meg a 35 évet. A támogatás szabad felhasználású, a döntést helyi tudományos kiválóságokból álló bizottság hozza meg átlátható, nyilvános eljárás keretében. 

A Gyermekkori Pszichés Zavarok Kutatócsoport célja a gyermekkorban jelentkező pszichés zavarok és következményeinek pontosabb megismerése a prevenció, illetve a kezelés segítése érdekében. A kutatócsoport fókuszában levő kutatási területek: fiatalkori öngyilkosság és önsértő magatartás, figyelemhiányos/hiperaktivitás zavar, küszöb alatti pszichés zavarok, kognitív érzelemszabályozás.

A pályázaton elnyert ezer dolláros támogatást a csoport olyan további kutatásokra költi, amelyek célja a pszichés zavarokkal küzdő gyermekek életminőségének javítása.

A kutatócsoport pályázathoz készített bemutatkozó videója itt érhető el.

Forrás: ELTE PPK