Szeptemberben folytatódhat a Harmadik Kor Egyeteme

2020.06.03.
Szeptemberben folytatódhat a Harmadik Kor Egyeteme
A járványügyi korlátozások miatt jelenleg szünetel az ELTE PPK nyugdíjasoknak szóló programsorozata. A Harmadik Kor Egyeteme szeptembertől térhet vissza a régi kerékvágásba, addig is Újbuda önkormányzata saját, időseket segítő programja keretében ismét közzétesz néhányat a korábbi előadások felvételeiből.

A járványügyi korlátozások miatt idén elmaradtak az ELTE PPK nagy sikerrel futó rendezvénysorozatának, a nyugdíjasoknak szóló Harmadik Kor Egyetemének az előadásai is. A rendezvénysorozat archívuma azonban a tudományos ismeretterjesztő előadások gazdag tárházát kínálja, ezekből a felvételekből szervez most vetítéssorozatot az Újbuda 60+ kezdeményezés. 

A több éve futó előadásokat a PPK a Nyugdíjasok Budapesti Szövetségével, valamint a Nyugdíjasklubok és Idősek „Életet az Éveknek” Országos Szövetségével együtt szervezte a Fővárosi Önkormányzat támogatásával. Az előadásokat korábban a kar Kazinczy utcai épületének aulájában tartották. Bár fizikailag most nem folytatódhat a program, a XI. kerületi önkormányzat saját idősbarát kezdeményezése, az Újbuda 60+ Program jóvoltából az alábbi előadások újból láthatók lesznek a program Facebook-oldalán és az Idősbarát Újbuda honlapon is:

A Harmadik Kor Egyetemének korábbi előadásai elérhetők a kar Youtube csatornáján. A tervek szerint a programsorozat ősztől a hagyományos formában folytatódik az ELTE PPK Kazinczy utcai épületében.

Forrás: ELTE PPK