Szerencsejátékos segélyvonal már Skype-on is

2020.04.21.
Szerencsejátékos segélyvonal már Skype-on is
Az ELTE PPK-n működő segélyszolgálat a járvány és az izoláltság miatt felerősödő addiktológiai problémára tekintettel kibővítette támogató szolgáltatását.

Az ELTE PPK Klinikai Pszichológia és Addiktológia Tanszék munkatársai 2013 óta Szerencsejátékos Segélyszolgálatot működtetnek, amely a szerencse- és videójátékkal összefüggő problémák, kritikus helyzetek kezeléséhez nyújt segítséget anonimitás és teljes titoktartás mellett.

A tanszék hosszú ideje foglalkozik viselkedési addikciók kutatásával. A szerencsejáték-függőség súlyos problémát jelent Magyarországon mind a függők, mind hozzátartozóik számára. Az általános segélyvonalak azonban nincsenek megfelelően felkészülve arra, hogy ellássák a társadalomnak ezt a szegmensét. A tanszék éppen ezért a téma kutatása mellett feladatának érezte, hogy a segítségnyújtás lehetőségeit is keresse, így született meg hét évvel ezelőtt a szerencsejátékos segélytelefon.

A beérkező hívásokat képzett szakmai stáb fogadja, melynek tagjai az ELTE pszichológia szak hallgatói, doktoranduszai vagy már végzett egykori diákjai. A tagok vizsgával záruló, 30 órás elméleti és gyakorlati képzésen vettek részt, és folyamatosan szupervízióban és továbbképzésben részesülnek.

A segélyszolgálat ügyelői már Skype-on is elérhetőek hanghívással hétköznapokon 15 és 19 óra között. Skype azonosító: ELTE Szerencsejátékos Segélyszolgálat.

A Skype hívások mellett e-mailen továbbra is biztosítanak tanácsadást.