Szövegvizualizációs kísérlet – felhívás

Hogyan lehet egy művészet- és kultúraelméleti szöveg összefüggéseit képben, rajzban vagy éppen infografikán bemutatni? Az ELTE és a MOME közös kísérletében erre keresik a választ, a hallgatók szövegvizualizációit 2015. május 31-ig várják.

A szervezők öt szövegrészletet választottak, a pályázók feladata W. J. T. Mitchell, Jacques Rancière, Gilles Deleuze–Felix Guattari, Walter Benjamin és Pierre Bourdieu gondolatmenetének vizualizációja. Fontos, hogy nem képzőművészeti alkotásokat és szabad asszociációkat várnak, hanem olyan képi jegyzeteket, adatvizualizációkat és infografikákat, amelyek a szövegekben foglalt információt és gondolatmenetet minél érthetőbben visszaadják.

A megoldásokat az ELTE és MOME oktatóiból álló, vegyes szakmai zsűrivel (Balla Dóra, Babarczy Eszter, Hammer Ferenc és Seregi Tamás részvételével) feldolgozzák, a legjobbakat lehetőség szerint itthoni és nemzetközi fórumokon – többek között a King’s College London Cultures in Disarray konferenciáján – is prezentálják, kiadványban bemutatják, illetve kiállítják. Az anyagokat 2015. május 31-ig várják ezen az e-mail címen jpg formátumban, maximum 8 MB méretben.

2015.05.14.