Tájékoztató a CHARM-EU mesterképzéséről

Tájékoztató a CHARM-EU mesterképzéséről
02/21

2023. február 21. 17:00

online

02/21

2023. február 21. 17:00 -

online


Megnyílt a jelentkezési időszak az egyetemszövetség fenntarthatósági programjának harmadik évfolyamába. Az online rendezvény a képzésről és a jelentkezés menetéről nyújt átfogó képet. 

A Fenntarthatóság globális kihívásai mesterképzés tudományterülettől függetlenül nyitott minden olyan hallgató számára, aki szeretne a fenntarthatósággal kapcsolatos valódi társadalmi kihívások megismerésén és megoldásán dolgozni, valamint olyan készségekre és kompetenciákra tenne szert, amelyek birtokában képes lesz a jövő kihívásainak kezelésére.

Az öt európai egyetem által közösen létrehozott képzési program számos különleges elemet tartalmaz. A felépítését és tartalmát tekintve rugalmasan alakítható és transzdiszciplináris szemléletű program nagy hangsúlyt fektet a kihívásalapú tanulásra és a társadalmi befogadásra, a nemzetközi környezet és a mobilitás pedig a tanulási élmény szerves részét képzi. A mesterképzés három szakaszból áll: az általános készségek elsajátítására és a fenntarthatóság, a társadalmi innováció, illetve a transzdiszciplinaritás területeire fókuszáló "előkészítő fázisból"; a víz, az élelmiszer vagy az élet és egészség témaköreire épülő "rugalmas fázisból"; valamint a záró "capstone fázisból", amelynek során a hallgatók társaikkal és külső üzleti-társadalmi partnerekkel együttműködve dolgoznak egy fenntarthatósági projekt megvalósításán.

A tanulási eredményeknek az ipar, az üzleti élet és a civil társadalom igényeihez való igazításával a mesterképzés alapvető célja, hogy felkészítse a hallgatókat a társadalmi innováció, a fenntartható vállalkozói tevékenység, a projektmenedzsment vagy a kutatás világában való hatékony munkára, miközben elősegíti a munkaerőpiacon szükséges készségek fejlődését. A képzési program megvalósulását a szövetség külső gazdasági és társadalmi partnerei is támogatják részvételükkel, amely lehetővé teszi a hallgatók számára, hogy kapcsolatokat teremtsenek az üzleti és társadalmi szektorral, új kapcsolathálózatot építsenek ki, és felkészüljenek a vállalatokkal és intézményekkel való együttműködésre a világ bármely pontján.

A képzésben való részvétel emellett egyedülálló, az öt CHARM-EU-alapítóegyetem – a Barcelonai Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Montpellier-i Egyetem, a Trinity College Dublin és az Utrechti Egyetem – által közösen kiadott mesterdiploma megszerzésére biztosít lehetőséget.

Jelentkezés a képzésre: 2023. február 28-ig.

A tájékoztatót ezen a Teams-felületen lehet majd követni.