Támogatás az ELTE tehetséges, rászoruló hallgatói számára

2017.07.07.
Támogatás az ELTE tehetséges, rászoruló hallgatói számára
Az ELTE Alumni Alapítvány a 2016/2017-es tanév II. félévében pályázatot írt ki tehetséges, rászoruló hallgatók Erasmus-ösztöndíjának kiegészítésére. Az alapítvány célja, hogy a volt hallgatók összefogásával a jövő büszkeségei közül támogatásban részesüljenek a tehetséges és szociálisan rászoruló hallgatók.

A támogatásra mindig olyan hallgatók pályázhatnak, akik az egyetem alumnusai (Ma/MSc-hallgatók) vagy – amennyiben osztatlan képzésben vesznek részt – legalább negyedévesek államilag támogatott képzésen kiváló tanulmányi átlaggal, mindemellett rendszeres szociális támogatásban részesülnek. A támogatást elnyert hallgatók vállalják, hogy részt vesznek az Erasmus+ Program és az ELTE Alumni Program népszerűsítésében is.

A fejenként 50 ezer forintos ösztöndíj-kiegészítést a félévben két hallgató nyerte el, akik az összeget tanulmányútjukhoz használhatják fel. Tóthpál Sarolta olasz–orosz mesterszakos hallgató Rómába utazik, Katona Nóra Panna szociológia és survey statisztika mesterszakos hallgató pedig a prágai Károly Egyetemen vesz részt egy féléves képzésen.

Erasmus+-ösztöndíjat elnyert hallgatók a következő félévben ismét megpályázhatják a kiegészítő támogatást, a pályázati kiírás a honlapon és a hírlevélben jelenik meg.

A pályázatot a tavaszi félévben több felületen is meghirdettük: a pályázati kiírást a honlapunkon tettük közzé, valamint a Facebook oldalunkon is megosztottuk (Facebook - Támogatás az ELTE tehetséges, rászoruló hallgatói számára). Ezen kívül megjelent az Egyetem aktuális pályázati felhívásai között, továbbá hírt adtunk róla a hírleveleinkben, és a Neptun rendszeren keresztül valamennyi érintettet közvetlenül értesítettek a lehetőségről.

ELTE Alumni
Facebook