Támogatás kéziratok idegen nyelvi lektorálására

2020.08.13.
Támogatás kéziratok idegen nyelvi lektorálására
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tudományos Tanácsa által meghirdetett pályázatra az ELTE-vel határozott vagy határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszonyban álló oktatók, kutatók jelentkezhetnek.

A támogatás olyan idegen nyelvű tanulmányok, könyvfejezetek és könyvek lektorálására fordítható, amelyeket nemzetközileg jelentős, idegen nyelven megjelenő folyóiratban vagy kiadó által kíván a szerző közzétenni, de a nyelvi színvonal javítását szükségesnek találja.

Pályázni a kézirat és - amennyiben rendelkezésre áll - editori levél beküldésével, a folyóirat vagy kiadó pontos megnevezésével, a támogatási igény megjelölésével, és/vagy árajánlat benyújtásával lehet. Amennyiben a pályázó editori levelet nem mellékel pályázatához, a bírálat hosszabb ideig is eltarthat. A pályázatokat a tudomanypolitika@rk.elte.hu e-mail címre kell beküldeni.

A pályázatonként elnyerhető maximális hozzájárulás 100 000 forint.

Pályázni 2020. december 31-ig, illetve a rendelkezésre álló keret kimerüléséig lehet, a beérkező pályázatokat a Tudományos Tanács saját hatáskörében bírálja el soron következő ülésén.

Pályázati kiírás

Borítókép: Freepik