Tanár vagyok! És?

Tanár vagyok! És?
03/30

2023. március 30. 17:00

ELTE TÓK Könyvtár (1126 Budapest, Kiss János altb. u. 40.)

03/30

2023. március 30. 17:00 -

ELTE TÓK Könyvtár (1126 Budapest, Kiss János altb. u. 40.)


Az ELTE TÓK és a Felelős Szülők Iskolája közös szakmai-módszertani műhelyében a pedagóguslét kihívásairól beszélgetnek a meghívott vendégek.

Az Óvodapedagógus–Tanító Klub célja, hogy az egyetemi hallgatókat és a már pályán lévő óvodapedagógusokat, tanítókat innovatív módszerekkel ismertessék meg, fejlesszék szakmai tudásukat és kompetenciáikat, valamint erősítsék a szülők és a pedagógusok közötti együttműködést.

A szakmai programsorozat márciusi alkalmán a pedagóguslét erőforrásairól és gyenge pontjairól mondják el véleményüket az érintett szakemberek, a beszélgetés alapjául Balatoni József Tanár vagyok! És? című könyve szolgál. Pedagógiai felhangú könyvében Balatoni őszintén vall saját történetein, kudarcain és sikerein keresztül a tanári lét kapcsán megélt mélységekről és küzdelmekről, azt állítja: „Mert akkor jó az egész, ha ember vagy, és tanár. Vagy tanárember. Még inkább embertanár.”

A klubba kisgyermekekkel foglalkozó nevelőket-tanítókat és egyetemi hallgatókat egyaránt várnak. Az ELTE TÓK óvodapedagógus és tanító szakos hallgatói a 2022/2023-as tanév második félévében egy választható tárgy (Informális tanulás, szakmai programokon való részvétel) keretén belül felvehetik a szakmai programokat.

A közösséghez az alábbi linken lehet csatlakozni.