Tanítsunk Magyarországért!

Tanítsunk Magyarországért!
01/23

2020. január 23. 09:30 - 10:30

ELTE BTK Kari tanácsterem (1088 Budapest, Múzeum krt. 4/A, fszt.)

01/23

2020. január 23. 09:30 - 10:30

ELTE BTK Kari tanácsterem (1088 Budapest, Múzeum krt. 4/A, fszt.)


Az ELTE is csatlakozott az Innovációs és Technológiai Minisztérium 2019-ben indult, a hátrányos helyzetű régiók tanulóit segítő kezdeményezéséhez: a projekt keretében indított mentorprogramra január 23-án, a nyitórendezvényen lehet jelentkezni.

Tanítsunk Magyarországért! elnevezéssel a társadalmi felzárkózást és érzékenyítést célzó program indult Magyarországon 2019-ben, a programot az Információs és Technológiai Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma hívta életre a Klebelsberg Központ és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája közreműködésével. A kezdeményezéssel a kistelepülésen élő általános iskolásokat kívánják támogatni tanulmányaik sikeres elvégzésében, továbbá az egymásról való gondoskodást és a közösséghez tartozás élményének megélését is szeretnék segíteni.

A programhoz idén az Eötvös Loránd Tudományegyetem is csatlakozik. Részt vehet benne az ELTE bármely karának bármely szakos, bármely évfolyamos, de nem végzős, nappali tagozatos hallgatója, akinek még legalább egy éve van a záróvizsgáig. A hallgatók feladata – egy felkészítő kurzus után – a hátrányos helyzetű régiókban tanuló 7. osztályos diákok mentorálása lesz. A vállalkozó egyetemisták a mentorálás idejére ösztöndíjat és ingyenes utazási lehetőséget kapnak. Az ELTE-n a projektet a Tanárképző Központ koordinálja.

Az ELTE Tanítsunk Magyarországért! mentorálási program projektindító ünnepségét a Bölcsészettudományi Karon tartják, ahova várnak minden érdeklődő hallgatót. Az ünnepségen köszöntőt mond György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár és Zentai László, az ELTE oktatási és tanulmányi ügyek rektorhelyettese, majd Antalné dr. Szabó Ágnes, a Tanárképző Központ  főigazgatója tart tájékoztatót.