Tanítsunk Magyarországért!

2022.02.11.
Tanítsunk Magyarországért!
Új tagokat vár az ELTE az országos projekt egyetemi mentorcsapatába. A kortárs mentorprogramban a hallgatók hátrányos helyzetű kisiskolásokat segítenek a közreműködő Nógrád és Pest megyei partneriskolákban. A felkészítő kurzusra a Neptunban lehet jelentkezni.

Az országos projekt célja, hogy a nehezebb helyzetben lévő hazai kistelepüléseken lakó gyermekeknek is biztosítsák annak a lehetőségét, hogy sikerrel boldoguljanak az életben. Az általános iskolás tanulók mellé szegődő mentorok abban támogatják őket közös tanulással és élményekben gazdag programokkal, hogy kihozzák magukból a maximumot. 

A felkészítő kurzusra az ELTE bármely budapesti karáról, bármely szakról (kivéve a doktori képzést) várják a hallgatókat. Azok a nappali tagozatos, magyarul anyanyelvi szinten beszélő fiatalok jelentkezhetnek a Neptunban a TM1 kódú, !Tanítsunk Magyarországért! 1. című felkészítő kurzusra, akiknek még legalább 3 félévük van az ELTE-n a tanulmányaik befejezéséig (a doktori képzést nem beleszámítva). A mentorok havi 35.000 Ft ösztöndíjat, a gyerekek költségeire havi 10.000 Ft-ot, prémiumösztöndíjat, meghatározott módon ingyenes utazási lehetőséget kapnak. 

Egyetemünkön 2020-ban indult el a program, és azóta 2021-ig összesen 520 mentorhallgató bizonyította, hogy a hallgatóink nemcsak a tanulmányokban, hanem a társadalmi felelősségvállalásban is élen járnak. A programot az ELTE-n a Tanárképző Központ koordinálja, a szervezők idén is várják azokat a lelkes és elkötelezett hallgatókat, akik szeretnének másoknak segíteni és saját maguk is fejlődni.

 A programmal kapcsolatos információk elérhetők a Tanárképző Központ honlapján.