Tantermen innen és túl

Tantermen innen és túl
09/23

2020. szeptember 23. 16:00

ELTE PPK Aula (1075 Budapest, Kazinczy u. 23–27.)

09/23

2020. szeptember 23. 16:00 -

ELTE PPK Aula (1075 Budapest, Kazinczy u. 23–27.)


Új hallgatói szakmai közösség alakul az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karán: a Tanár leszek! Hallgatói Műhely bemutatkozó beszélgetése az oktatási rendszer változásairól szól.

Az ELTE tanárszakos hallgatói komoly felelősségtudatot mutattak, amikor a 2020. március 13-án kihirdetett digitális munkarend idején megalapították a TanTáv–Tanárszakosok a távoktatásért Facebook-csoportot, ahol számos hallgatótársukkal igyekeztek a pedagógusoknak támogatást nyújtani a digitális oktatás időszakában.  

A tanárjelöltek az őszi félévben újabb projektbe kezdtek: tanárszakos hallgatóknak szóló szakmai közösséget alapítanak Tanár leszek! Hallgatói Műhely néven.

Péter Petra és Mohay Domonkos – az ELTE PPK oktatói, Salát Magdolna és Misley Helga mentorálásával – olyan hallgatói közösség megalakítását tűzték ki célul, mely lehetőséget teremt a leendő tanároknak a kurzusokon és szaktárgyakon túli együttműködésre, szakmai párbeszédre valamint egyéni és közös fejlődésre. 

A Műhely bemutatkozó eseményét Tantermen innen és túl - Mit tanít a digitális munkarend az iskola jövőjéről? címmel rendezik.

Az oktatás nagy kérdések előtt áll, amelyeket mihamarabb meg kell válaszolnia, s ezek a válaszok jó eséllyel nagyban meg fogják változtatni azt, ahogyan eddig tanításról, oktatásról gondolkodtunk. Az oktatás jövőjének alapvető elemeként tekintünk a digitalizációra és a digitális pedagógiára, amelyről egészen új, szélsőséges tapasztalatot jelentett a koronavírus-járvány miatt bevezetett digitális munkarend. Mit tapasztaltak az oktatás különböző résztvevői a digitális munkarend során? Milyen új szempontok merültek fel, vagy milyen szempontok kerültek előtérbe a távoktatás során? A kerekasztal vendégei ezeket a kérdéseket elemzik.