Tarolt az ELTE az ACM/ICPC programozási verseny magyar fordulóján

2015. október 18-án az ELTE Informatikai Karán rendezték az ACM/ICPC nemzetközi programozási verseny magyarországi válogatóját. Idén 6 csapat verbuválódott az ELTE színeiben az Informatikai és Természettudományi karok hallgatói, valamint középiskolások részvételével, akik a hagyományokhoz méltóan ezúttal is az élmezőnyben végeztek és így bejutottak a novemberi zágrábi regionális fordulóba.

A középiskolások az ELTE és az NJSZT együttműködésében több mint 30 éve sikeresen szervezett középiskolás tehetséggondozó rendszerből kerültek ki, akik hazai és nemzetközi középiskolás versenyeken már több kiemelkedő eredményt értek el. Az elvárások nagyok, hiszen az elmúlt két évben a közép-európai forduló legjobb magyar csapatai az ELTE-ről érkeztek.

Az országos eredmények:
1. ELTE Sparrows
2. ELTE Padaszok
3. ELTE Digital Hammer
4. ELTE emigránát
5. BME HBC
6. ELTE CsakVégre
7. BME 1337
8. ELTE Szprájt

Az ACM (Association for Computing Machinery), az egyik legrangosabb és legnagyobb informatikai társaság, 1977 óta hirdeti meg évente nemzetközi programozási versenyét. A versenyen három fordulóban (országos, regionális-közép-európai, világdöntő) mérettetnek meg a 3 fős csapatok. A verseny döntőjének 2016. május közepén ezúttal Phuket ad majd otthont, ahol a korábbi évekhez hasonlóan, várhatóan csaknem 100 ország közel 2000 egyetemének hallgatói fogják tudásukat összemérni.

2015.10.22.