Társadalmi egyenlőtlenségek és oktatás

2020.10.13.
Társadalmi egyenlőtlenségek és oktatás

Miről szól ez a kurzus, kiknek ajánljuk?

Az ELTE Társadalmi egyenlőtlenségek és oktatás című MOOC az oktatás iránt érdeklődők széles körét megszólítva bemutatja a társadalmi egyenlőtlenségek mivoltát, lehetséges tényezőit, értelmezéseit és formáját. A résztvevők képet kapnak arról, hogy az oktatás és az egyenlőtlenségek között milyen összefüggés van. Megismerhetik továbbá, hogy az oktatási rendszer és a mindennapi pedagógiai gyakorlat területén milyen lehetőségek vannak az egyenlőtlenségek csökkentésére.

A MOOC főbb tartalmi csomópontjai a következők: társadalom és társadalmi egyenlőtlenségek általában; szocializáció, nevelés, oktatás és egyenlőtlenségek; rendszerszintű problémák az oktatásban és lehetséges válaszok; kisebbségek, interkulturális pedagógiai gyakorlatok, és a társadalmilag felelős állampolgár nevelése; cigányság és oktatás.

A kurzust ajánljuk: gyakorló és leendő pedagógusoknak, szociális szférában dolgozóknak, társadalmi kérdések iránt érdeklődő egyetemi hallgatóknak, akár 11-12-dikes egyetemre készülő gimnáziumi diákoknak és végül mindenkinek, akit érdekel a téma (nem szükséges hozzá különösebb előképzettség), különösen például iskolás gyermekek szüleinek.

A kurzus oktatói

Mészáros György
Kovai Cecília
Kovai Melinda

Indulás dátuma és jelentkezés

2020. szeptember 28.
https://mooc.elte.hu/enroll/FYELXC (közvetlenül, azoknak ajánlott, akik már rendelkeznek felhasználói fiókkal a mooc.elte.hu oldalon)
https://mooc.elte.hu/register (új felhasználóknak, a FYELXC kód megadásával)
https://mooc.elte.hu (Akik már regisztráltak a kurzusra, innen is be tudnak lépni az e-mail-cím helyett a regisztrációkor megadott felhasználónév megadásával. FONTOS: Javasoljuk, hogy a belépést követően adja meg az e-mail-címét  (Fiók/Beállítások/+E-mail menüpont), hogy elfelejtett jelszó esetén emlékeztetőt kaphasson. Ha nem állít be a fiókjához e-mail-címet, kérjük, jegyezze meg a kurzushoz tartozó felhasználónevét és jelszavát, mert elfelejtett jelszó esetén nem lehetséges új jelszó küldése e-mail-cím hiányában.)