TáTK szakági rendezvény - az Alumni születése

2017.02.15.
TáTK szakági rendezvény - az Alumni születése

2017. február 9-én első alkalommal tartotta meg hagyományteremtő alumni találkozóját az ELTE TáTK Kulturális Antropológia Tanszék, az ELTE Alumni Központ támogatásával. Az eseményre a MÜSZI-ben került sor, amely megalapozta az egybegyűlt, közel félszáz érdeklődő közvetlen, oldott hangulatát.

A találkozót Papp Richárd, a tanszék oktatójának felszólalása nyitotta meg. Rámutatott, hogy a ’90-es évekbeli alapítása óta a tanszék történetének immár fele az az idő, amióta Boglár Lajos, a tanszék nagyhatású mestere, oktatója 2004-ben eltávozott közülünk, így szembe kell nézni a korábban „hagyomány nélküli” boglári iskola kialakult hagyományaival. Kiemelte, hogy az antropológus feladata a társadalmi gondolkodás új valóságainak helyes módon való megteremtése, amelynek eszköze a tolerancia és a kulturális relativizmus melletti kiállás.

A bevezető szavak után a tanszéken dolgozó oktatók és hallgatók anyagaiból készült, rögtönzött kiállítás anyagán vezettek végig a kiállított tárgyak tulajdonosai. Czók Brigitta Magyarországon szolgáló koreai térítők munkájával foglalkozott, ennek történetét mutatta be „virágos füzetében” és a tőlük kapott, koreai nyelvű Biblián keresztül. Ezt követően Buk Krisztina mutatta be fényképeit a tanszék születésének első eseményeiről és korábbi terepmunkákról, történetekkel is gazdagon fűszerezve a képeket. Bakó Boglárka, a tanszék oktatója az Antro-pólus online folyóiratról mondott pár szót, és hívta a jelenlévőket publikációra és együttgondolkodásra. Pataky Csilla, Alumni menedzser pedig röviden vázolta az ELTE alumni életének fejleményeit az ELTE egyik legfiatalabb Karának alumnusai számára.

Az esemény ezután kötetlen beszélgetésekkel folytatódott, melyhez a hangulatot GNU együttes alternatív jazz zenéje és Bodoo biztosította.

A szervezést köszönjük Horváth Mária Ilonának, az alumnusoknak pedig további sok sikert kívánunk!

Fotók: Prónai Csaba

Facebook
ELTE TáTK
ELTE Alumni