Tavaszi Szél – felhívás

A Doktoranduszok Országos Szövetsége (DOSz) 2015. április 10-12. között Tavaszi Szél címmel újra megrendezi multidiszciplináris konferenciáját az Eszterházy Károly Főiskolán. A rendezvény fővédnöke Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke.

Az eseményre 2015. február 26-ig lehet előadónak jelentkezni, a tanácskozást húsz szekcióban rendezik. A doktorandusz hallgatók, doktorjelöltek vagy mesterszakos hallgatók által írt 2500-4000 karakteres, magyar vagy angol nyelvű absztraktokat többek között az állam- és jogtudományi, a biológiatudományi, a filozófiatudományi, a fizikatudományi, a földtudományi, az irodalomtudományi, a kémiai és környezettudományi, a közgazdaságtudományi, a matematikai és informatikai, a művészeti és művészettudományi, a nyelvtudományi, az orvos- és egészségtudományi, a pszichológiai és neveléstudományi, a szociológiai és multidiszciplináris társadalomtudományi, valamint a történelem- és politikatudományi szekciókba várják. A jelentkezőket 2015. március 10-ig értesítik.

Regisztráció

A tavalyi konferencián 19 szekcióban közel 700 előadás hangzott el, összesen 63 ELTE-s PhD-hallgató vett részt. Négy szekcióban Egyetemünk PhD-hallgatói kerültek a szekciógyőztesek közé.

A részletes pályázati kiírás és formai követelmények a DOSz honlapján elérhetők.

2015.02.18.