Technológiáról az ELTE-n

2017.11.15.
Technológiáról az ELTE-n
Négynapos technológia-transzfer képzésnek adott helyet az ELTE a Semmelweis Egyetem Innovációs Igazgatóságának szervezésében. A kurzuson a legnagyobb magyarországi egyetemek releváns szakemberei mellett az ELTE Innovációs Központ három munkatársa is részt vett.

A képzés során a technológia-transzfer szférában dolgozó szakemberek megismerkedhettek az izraeli innovációs ökoszisztémával, a mai gyakorlatnak megfelelő hatékony technológiai transzfer folyamatokkal és jogi keretekkel, a szellemi termékmenedzsment legújabb trendjeivel, valamint a szakterület legfontosabb üzletfejlesztési, marketing és értékesítési lehetőségeivel.

Tamir Huberman, a Yissum nevű innovációs központ információs és marketing vezetője előadásában bemutatta, hogy melyek azok a tényezők, amelyek Izraelt sikeressé teszik az innováció és a startupok területén. Ismertette a Héber Egyetemen 1964-ben alapított technológia-transzfer központ működési elveit, folyamatait, valamint azokat az eszközöket és gyakorlatokat, melyekkel elérhették, hogy működésük kezdete óta már több mint 10 ezer bejegyzett szabadalommal rendelkezhessenek.