Tedd láthatóvá a tudást!

2020.11.11.
Tedd láthatóvá a tudást!
A Ludwig Múzeum és a British Council pályázatot hirdet egyetemistáknak kutatási témájuk vizuális és szemléletes bemutatására.

Darwin skicce az evolúciós törzsfáról, Leonardo Da Vinci Vitruvius találmánya, Rosalind Franklin DNS hélix fényképe és Barabási Albert-László hatalmas színes hálózati ábrái – a tudomány évszázadok óta összefonódik a művészettel. A vizualitás univerzális nyelv, amely könnyebbé teszi a tudományos jelenségek megértését, izgalmassá teszi a tényeket, adatokat. Világszerte növekvő igény, hogy a kutatók hatékonyan és érthetően kommunikálják a tudományos eredményeket a nem tudományos közösség felé. 

A Ludwig Múzeum és a British Council közös programja a BarabásiLab: Rejtett mintázatok című kiállításhoz kapcsolódik. A pályazatra természet- vagy társadalomtudományi tanulmányokat folytató egyetemisták jelentkezését várják, akik szívesen bemutatnák kutatási témájukat vizuális eszközökkel, maximum 3 percben. A témák bemutatásának formája lehet prezentáció, adatvizualizáció, mozgókép, fénykép, rajz, animáció, 3D alkotás stb.

A jelentkezők részt vehetnek Barabási Albert-László inspirációs tárlatvezetéseén novemberben, majd 2020. december 16-ig kell elkészíteniük a prezentációjukat egy 3 perces videó formájában, amelyet egy megadott linkre kell majd feltölteni. A videók elkészítésében Zsiros László Róbert mini kurzusa segít majd, a zsűri által kiválasztott legjobb 5 prezentáció vizualizációjának továbbfejlesztésében pedig művészeti és design szakos diákok nyújtanak támogatást.

A jelentkezés határideje: 2020. november 19. 12:00

Jelentkezési lap
A felhívás teljes szövege