Telt ház a PPK Nyílt Napján

2018.02.15.
Telt ház a PPK Nyílt Napján
Tájékoztató előadásokon és mintaórákon ismerhették meg a Pedagógiai és Pszichológiai Kar képzéseit a 2018. február 2-i nyílt napon az érdeklődők. 

A mintegy 800 felvételi előtt álló diákot Demetrovics Zsolt, a PPK dékánja köszöntötte, aki kiemelte a kar interdiszciplináris beágyazottságát, valamint hangsúlyozta az intézmény nyitott, interaktív és fiatalos oktatási szemléletét. Ezt követően Kreszadló Dóra, a Hallgatói Önkormányzat elnöke mutatta be az egyetemi élet kínálta lehetőségeket, és arról is szólt, hogy miért érdemes PPK-snak lenni. A köszöntők sorát Papp Lajos hivatalvezető felvételi tájékoztatója zárta. 

A délelőtt további részében kisebb csoportos előadásokon mutatkoztak be a PPK budapesti alapképzései, nagy hangsúlyt fektetve a képzések és azok struktúráján túl a BA szakok mesterképzésekhez való viszonyára, valamint a nemzetközi kapcsolatokra és a külföldi ösztöndíj-lehetőségekre is.

Az alapképzések iránt különösen jelentős volt az érdeklődés, a legtöbb felvételizőt a pszichológia alapszak vonzotta.

Délután mintaórákon pillanthattak be a diákok az alapképzésekbe, előadást hallhattak egyebek mellett arról, hogy mi a baj az iskolával, illetve betekintést nyerhettek a sportfinanszírozás világába is. A mesterképzések tájékoztató előadásain a PPK öt budapesti intézetének szakjai mutatkoztak be.

A prezentációkkal, bemutató órákkal párhuzamosan az érdeklődők a kihelyezett pultoknál közelebbről is megismerhették a PPK képzéseit, a hallgatói önkormányzat munkáját, a fogyatékkal élők számára nyújtott szolgáltatásokat, a BEAC standjánál pedig tájékozódhattak az egyetemen belüli sportolási lehetőségekről.

A nyílt nap előadásairól videófelvétel is készült.

 

Forrás: PPK

Fotók: ELTE Online