TEMA+ az ELTE-n

2018.03.26.
TEMA+ az ELTE-n
2018 szeptemberétől indul a TEMA+ European territories: Heritage and Development Erasmus Mundus közös mesterképzés az ELTE-n.

Az első, magyar tannyelvű egyetem által koordinált Erasmus Mundus közös mesterképzés (TEMA) továbbfejlesztett változata az Erasmus+ program keretében újabb 5 évig várja a legkiválóbb európai és Európán kívüli hallgatókat. A program az ELTE BTK Atelier Európai Historiográfia és Társadalomtudományok Tanszék koordinálásában valósul meg. A projekt vezetője és tudományos koordinátora Sonkoly Gábor egyetemi docens, tanszékvezető, az ELTE BTK általános ügyek dékánhelyettese.

A képzést nyújtó konzorcium – az ELTE, a párizsi École des Hautes Études en Sciences Sociales, a prágai Károly Egyetem és a Cataniai Egyetem – egy Európán kívüli partneregyetemmel is bővült: a kanadai Laval Egyetemmel.

A kétnyelvű (angol-francia) TEMA+ mesterképzés célja, hogy a hallgatók jobban megértsék a kulturális örökség egyre növekvő fontosságát az európai kontextusban

olyan multinacionális és interdiszciplináris megközelítések alkalmazásával, amelyeket egyetlen létező mesterképzés sem kínál Európában. A TEMA+ közös képzés az egyedülálló nemzetközi környezet mellett, a tanulmányi program összes költségét fedező és havi 1000 euróval járó Erasmus Mundus ösztöndíjat kínál a legkiválóbb hallgatóknak, akik tanulmányaik sikeres elvégzésével a résztvevő egyetemek kettős vagy közös diplomáját kapják.

A képzés költségtérítéses formában is nyitva áll: a tandíj összege az európai diákoknak 3000 euró/év, míg az Európán kívülieknek 6000 euró/év. A jelentkezési határidő az ösztöndíjas helyekre 2018.  március 31., a költségtérítéses képzésre 2018. június 17. A jelentkezésről bővebb információ a mesterképzés honlapján, email-ben és személyesen Zámbó Lillánál, a képzést koordináló ELTE BTK Atelier Európai Historiográfia és Társadalomtudományok Tanszéken működő TEMA+ Titkárságon (1088 Budapest, Múzeum krt. 6–8. I.em.132.) érhető el.