Témát váltottak az ELTE Informatikai Karán

2020.04.09.
Témát váltottak az ELTE Informatikai Karán
A távolsági oktatás bevezetése óta a vállalkozási ismereteket nyújtó kurzusokon minden szinten a világjárvánnyal kapcsolatos üzleti és gazdasági kérdéseket vizsgálják a hallgatók.

Az ELTE Informatikai Kar alap- és mesterszakos, valamint PhD-hallgatóinak is biztosít olyan vállalkozási és menedzsment kurzusokat, amelyek hozzájárulhatnak innovatív ötleteik megvalósításához, a kreatív munkakörnyezet megértéséhez, egyben a gazdaság változó kihívásaihoz történő rugalmas igazodáshoz. 

Ezek a kreativitást és alkalmazkodási készséget egyaránt fejlesztő „soft skill” kurzusok az elsők között tudták lekövetni a járványhelyzet okozta gazdasági változásokat, az előrehozott tavaszi szünet után a hallgatók már a piaci szereplők járványra adott reakcióit és a várható globális változásokat elemezték.

A szemináriumokon a BSc-hallgatók a tech-óriások stratégiaváltását értékelik, az Innosocial Apects of Entrepreneurship választható MSc-tárgy keretében pedig azzal foglalkoznak, hogyan változik a rendkívüli helyzetben az üzleti élet szereplőinek taktikája a társadalmi felelősségvállalás területén. Az EIT Digital PhD-hallgatóknak szóló Business Modelling kurzusa keretében az üzleti modellekkel kapcsolatos bizonytalansági kérdéseket vizsgálják.