Tempus–DAAD magyar-német projektalapú kutatócsere-program

2024.05.27.
Tempus–DAAD magyar-német projektalapú kutatócsere-program
A Tempus Közalapítvány és a Német Akadémiai Csereszolgálat pályázatot hirdet magyar és német felsőoktatási intézmények, illetve kutatóintézetek közötti tudományos együttműködés támogatására.

A program célja a közös kutatási projektek megvalósításának elősegítése, a tudományos mobilitás támogatása és a tudósutánpótlás képzésének előmozdítása. A pályázat minden tudományterület számára nyitott, és egy vagy két évre szóló projektekkel lehet jelentkezni. A támogatás magában foglalja a kutatók utazási és tartózkodási költségeit, magyar oldalon legfeljebb 1.000.000 Ft/év, német oldalon legfeljebb 7.500 €/év összegben.

A programra magyar felsőoktatási intézmények és kutatóintézetek pályázhatnak, feltéve, hogy egy konkrét tudományos kutatási terven dolgoznak, amelyet magyar és német kutatócsoportok közösen valósítanak meg. Előnyt élveznek azok az együttműködések, amelyek egy szélesebb körű, például európai projekt előkészületének is tekinthetők.

A pályázatnak tartalmaznia kell a projekt tudományos célkitűzéseit, a magyar-német együttműködés szempontjait, valamint a résztvevők feladatait. A magyar pályázat akkor érvényes, ha a német partner is benyújtja pályázatát.

A pályázati feltételek és a szükséges dokumentumok megtalálhatók a Tempus Közalapítvány online pályázati rendszerében

A pályázatok benyújtási határideje: 2024. június 28.

Részletes pályázati felhívás