Térkép a jövőről

2022.11.28.
Térkép a jövőről
A Nemzetközi Térképészeti Társulás (ICA) Magyar Nemzeti Bizottsága, a Magyar Földrajzi Társaság és az ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Intézet  ismét gyermekrajz-versenyt hirdet.

A versenyt 1993 óta kétévente szervezik meg, Magyarország mind a tizennyolc korábban megtartott nemzetközi versenyen képviseltette magát, és több díjat is kapott.

A beérkezett rajzok közül a bíráló bizottság legalább egy, de maximum hat térképet díjaz majd a grafikai és kartográfiai minőség, az eredetiség és a megfogalmazott üzenet alapján. Minden résztvevő elismerő levelet, a díjazott munkák készítői pedig szerzői oklevelet és térképészettel kapcsolatos ajándékokat kapnak. A helyezést elért munkákat 2023. augusztus 14. és 18. között, az ICA 31. Nemzetközi Konferenciáján állítják ki Fokvárosban.

A pályamunkákat "ICA térképrajz-verseny" szignóval ellátott borítékban kell eljuttatni 2023. március 20-ig az ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Intézet (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A., VII. em.) címére.

A részletes pályázati feltételek, a verseny szabályzata és a jelentkezéshez kitöltendő dokumentumok ezen az oldalon érhetők el.