Térképész siker

2018.02.08.
Térképész siker
Az első két helyet szerezték meg hallgatóink az Önálló Katonai Térképészet napja alkalmából rendezett országos vetélkedőn.

Az Önálló Katonai Térképészet napja alkalmából rendeztek 2018. február 5-én országos térképészeti vetélkedőt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karán. Az ötödik alkalommal megrendezett versenyre idén az ország különböző megyéiből 12 csapat érkezett.

Az ELTE Informatikai Karát a Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszék hallgatóiból álló két csapat képviselte: a Hetedik emelet tagjai Pál Márton, Vörös Fanni, Stork Mihály, Dusek Bence és Zelenka Balázs, a Tréképészek 2.0 tagjai Kiss Veronika Flóra, Eszényi Krisztián, Varga Csaba Gergely, Kulcsár Hajnalka és Gebei László voltak.

Míg a csapatok kérdésekre válaszoltak a katonai térképészet történetével, általános és katonai földrajzzal, térkép- és tereptannal, valamint geoinformatikával kapcsolatban, egy-egy tagjuk kincskereső GPS alapú feladatot teljesített a campus területén.

A vetélkedőt a Hetedik emelet nyerte meg, második helyen pedig a Tréképészek 2.0 végzett. A harmadik helyet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karát képviselő Gulyás és társai csapat szerezte meg.