Térképész tábor az ELTE-n

2022.08.08.
Térképész tábor az ELTE-n
A Térképtudományi és Geoinformatikai Intézet nyári napközis táborába 4–5–6. osztályt végzett gyerekeket várnak augusztus 22–26. között. A program nyitott, ELTE-s és nem ELTE-s szülők gyerekeit is örömmel látják.

A foglalkozásokon a gyerekek tapasztalt oktatók iránymutatásával megismerkednek a Google Maps/Google My Maps applikációval, a csillagtérképekkel, a drónok és robotok működésével. Készítenek saját földgömböt, lesz „térképész” szabadulószoba és „kincskeresés”. A gyerekek kipróbálják a térképeket terepen is, megtanulnak tájékozódni. Mindennap egy beltéri és egy kültéri program várja őket, a szabadtéri programok a Lágymányosi Campus közelében, gyalogosan elérhető távolságban, többnyire parkokban zajlanak. Az ebédre is a közelben, egy menzán kerül sor. 

A foglalkozások reggel 9 és délután 4 között zajlanak, de 8-tól már tudják fogadni a gyerekeket. A táborba maximum 20 főt fogadnak, így 3–4 főre jut egy-egy segítő. A foglalkozásokat a Térképtudományi Intézet oktatói tartják; róluk és magáról az Intézetről a terkep.elte.hu-n tájékozódhat. Amennyiben kérdése van a táborral kapcsolatban, az alábbi címen érdeklődhet.

Helyszín: ELTE IK Térképtudományi és Geoinformatikai Intézet (1117 Budapest Pázmány Péter sétány 1/A)

A tábor költsége 38.000 Ft/fő (ebéddel), illetve 28.000 Ft/fő (ebéd nélkül)

Jelentkezés az alábbi linken, az űrlap kitöltésével és a tábor díjának átutalásával az egyetem számlájára. (Számlaszám: 10032000-01426201. A közlemény rovatba az E11102/19 munkaszámot és a gyermek nevét kérik beírni. Kedvezményezett: Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE). A jelentkezés a tábor díjának befizetésével érvényes. A befizetésről szóló banki bizonylatot az elteterkeptabor@gmail.com címre kell elküldeni.) A jelentkezőknek további információkat a tábort megelőző hetekben küldenek.